Advanced Placement (AP) Programı

29.09.2023 426

AP Programı Nedir?

Advanced Placement, lise öğrencilerine üniversite seviyesinde dersler alma imkanı sunan bir programdır. Bu program sayesinde öğrencilerimize lise yıllarından itibaren, üniversitede karşılaşacakları eğitim seviyesini deneyimleme fırsatı sunuluyor. Bu sayede hem yurt içi hem de yurt dışı üniversite başvuru süreçlerinde önemli bir avantaj edinmeleri sağlanıyor.

Neden AP?

College Board tarafından uygulanan AP programında 30’un üzerinde farklı ders seçeneği bulunmakta ve program başta ABD olmak üzere 60’tan fazla ülkede tanınmaktadır. AP derslerini alan öğrenciler üniversite düzeyinde ders almanın yanı sıra, aldıkları bu derslerden birçok üniversitede muaf olma olanağını da elde ediyor. Okulumuzda öğrenciler, ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine göre yönlendirilerek AP dersleri seçebilirler. Bu dersler sayesinde eleştirel düşünme, sağlam argümanlar oluşturma ve çok yönlü düşünme becerilerini kazandırmak hedeflenmektedir. AP dersleri almış olmak yurt dışı üniversite başvurularında öğrencinin kendisine yüksek hedefler koyduğunu, zorlu bir müfredatın altından kalkabildiğini gösterdiğinden üniversitelere başvurularda önemli bir avantaj sağlamaktadır.   

AP programının birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

·         Öğrencilerin üniversite seviyesinde dersler almalarını sağlayarak akademik başarılarını artırmaya yardımcı olur.

·         Öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecini kolaylaştırır.

·         Öğrencilerin üniversitede kredi kazanmalarına olanak tanır.

·         Öğrencilerin akademik ilgi alanlarını keşfetmelerine yardımcı olur.

·         Öğrencilerin üniversitede rekabetçi bir konuma gelmelerine yardımcı olur.

AP programı, lise öğrencilerinin akademik başarılarını artırmaları ve üniversitede başarılı olmaları için harika bir fırsattır.

Okulumuz aynı zamanda AP sınav merkezidir. 

AP (Advanced Placement) sınavları her yıl mayıs ayının ilk iki haftası yapılmaktadır.