Tarihçe

02.01.2013 15171

1993 - 1994 öğretim yılında Türk Milli Eğitiminin ufuklarında yepyeni bir yapılanma ve ruhla doğan güneş, dorukları hedefleyerek işe koyuldu.

Keçiören Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesinden ve yurdumuzun diğer bölgelerinden gelen öğrencilerle mevcudunu oluşturan Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisemiz 483 öğrenci 2 idareci ve 4 öğretmenle işe koyulmuştur.

Henüz okulumuz inşa halinde iken, yöneticilerimiz ve gayretli velilerimizden oluşan güç ve belirlenen ilkelerle, az zamanda çok şey başarılmış, "Eğitimde Doruk" hedefi ilke edinilmiştir.

"Biz bir aileyiz" sloganı ile kenetlenen idareci, öğretmen ve velilerimiz okulumuzun kuruluş aşamasını tamamlamış, daha okul açılmadan oluşturulan kurucular kurulu tarafından Okul ve Öğrenci Koruma Derneği resmi kimliğine kavuşturulmuştur. Böylesi bir girişim de yurdumuzda ilklerden biri olmuştur. İnanılmazı başaranlara, bu kutsal çalışmalara verdikleri desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunarız.

Okulumuzun adı, 28 Mayıs 1918´de ilk Demokratik Türk Devleti olan Azerbaycan Cumhuriyeti´nin kurucusu ve fikir ve devlet adamı Mehmet Emin Resulzade´den gelmektedir. Yaşamını ülkesinin bağımsızlığına adayan Resulzade, 1947 yılında Ankara´ya gelerek mücadelesini sürdürmüş, 20´ye yakın eser yayımlamıştır. 6 Mart 1955 yılında ideali uğruna verdiği mücadele ile yaşamına veda etmiştir. Kabri Cebeci Asri Mezarlığı´ndadır.