Gastronomi Kulübü öğrencileri, danışman öğretmenleri Hatice Azarsız, Ahmet Altınok, Mehmet Kurt ve Mustafa Kaya rehberliğinde okulumuzda geleneksel hale gelen turşu kurma etkinliğini gerçekleştirdi. Bu etkinlik, öğrencilerimizin kültürel mirasımızın bir parçası olan geleneksel gıda hazırlama yöntemlerini öğrenmelerine ve uygulamalı deneyim kazanmalarına katkı sağladı. Aynı zamanda fermente gıdalar arasında önemli bir yere sahip olan turşunun bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sindirim sağlığını desteklemesi ve vücuda probiyotik değer kazandırması gibi insan sağlığına pek çok olumlu etkisi bulunduğu vurgulandı. Kulüp faaliyetimiz, öğrencilerimizin hem geleneksel mutfak kültürünü tanımasına hem de sağlıklı yaşam bilincini geliştirmesine olanak sundu