SINAVA BİR AY KALA NASIL ÇALIŞILMALI?

SINAVA BİR AY KALA NASIL ÇALIŞILMALI?

12.sınıf ders öğretmenlerinizin organizasyonu ve rehberlik servisinin moderatörlüğünde, 2023 YKS’de derece yapan öğrencilerimiz ile son sınıf öğrencilerimizi buluşturduk. 

Mezunlarımızın YKS adaylarına ortak tavsiyeleri şöyle oldu. 

-Adayların bu aşamada daha yapıcı ve kendilerini destekleyici bir düşünce biçimi benimseyerek geçmiş aylarda yapamadıklarına değil, kalan sürede yapabileceklerine odaklanmalarının önemli olduğunu ve son bir ayı, eksiklerinin olduğu bazı konulara yönelerek bunları olabildiğince iyi öğrenmeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

-Geçmiş yılların sınav soruları ve deneme sınavlarını zaman tutarak çözmenin adayların hem eksiklerini fark etmeleri hem de zaman kullanımını iyileştirmeleri için yardımcı olacağını söylediler.

-TYT için son haftalarda deneme çözmenin yeterli olabileceğini ancak AYT için henüz tam oturmamış konular varsa hem konu çalışılmalı hem deneme çözmeli dediler. “Bu saatten sonra konu çalışılmaz” düşüncesinin yanlış olduğunu, sınavdan bir önceki gece bile ders çalışılabileceğini belirttiler.

-Sınav yaklaştıkça adayların fiziksel olarak kendilerine iyi bakmaları, beslenme ve uyku düzenlerine dikkat etmelerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, kısa fiziksel egzersiz ya da yürüyüş yapmayı günlük planlarına dahil etmeleri, kendilerini bu süreçte daha iyi hissetmelerine yardımcı olacağını söylediler.

-YKS’de çıkmış soruları çözmenin  avantaj sağlayacağını, denemeleri net arttırmak hedefi ile çözülmemesi gerektiğini, sınava son bir ay kala deneme çözmenin amacının; ben şu anda hangi noktadayım, neyi ve hangi konuları yapamıyorum, neyi çok iyi yapabiliyorum ve genellikle ne tarz sorular çıktığını görmek olduğunu söylediler.

-Sınava hazırlık süreci kadar önemli bir başka şeyin de sınav anını yönetebilmek olduğunu, kendilerine güvenmelerini, müfredatta ne varsa onun sorulacağını, sınav zor ise “herkese zor” diyerek sınava devam etmek gerektiğinin önemine vurgu yaptılar.

-İlk dakikalarda kaygının normal olduğunu, sınava kendilerini en iyi hissettikleri dersten başlamanın hem kaygıyı azaltacağını hem de odaklanmaya yardımcı olacağını belirttiler.

2 saat süren toplantı oldukça verimli geçti. Mezunlarımıza teşekkür ederiz.

16.05.2024 203

16-05-202416-05-2024