MERAL GELENEKSEL TURŞU KURMA FESTİVALİ

MERAL GELENEKSEL TURŞU KURMA FESTİVALİ

10/10/2024 Perşembe günü öğle arasında Gastronomi Kulübü, turşu kurma konusunda deneyimli olan Ahmet Altınok, Mehmet Kurt ve Şengül Gündüz hocalarımızın yönlendirmesiyle çeşit çeşit turşular kurdu. Besinlerin korunması amacıyla uygulanan en eski yöntemlerden bir tanesi olan turşunun; metabolizmayı hızlı çalıştırması, kan şekerini dengelemesi, kas ağrılarını hafifletmesi gibi faydaları saymakla bitmiyor. Yüksek miktarda lif içeren turşunun; grip ve soğuk algınlığı semptomlarını azaltıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olabileceğine dair çalışmalar var.

10.10.2024 65

10-10-202410-10-202410-10-202410-10-202410-10-202410-10-202410-10-202410-10-202410-10-202410-10-2024