KARDEŞ EZGİLER, KARDEŞ DANSLAR, KARDEŞ EDEBİYATLAR

KARDEŞ EZGİLER, KARDEŞ DANSLAR, KARDEŞ EDEBİYATLAR

Okulumuz Türk Dünyası ve Osmanlı Kültür Coğrafyası ile var olan gönül bağlarının güçlendirilmesini önemsemekte ve bu konuda çeşitli faaliyetler yürütmektedir. 

Bu amaçla daha önce 2015 yılında TİKA tarafından desteklenen ve Azerbaycan ile ortaklaşa yürütülen “Kardeş Kömeği”, 2021 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Kosova Mamuşa Atatürk Lisesi ile gerçekleştirilen, Kosova, Makedonya, Arnavutluğu kapsayan “Şehirler ve Kültürler” ve 2022 yılında Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen ve Süleyman Demirel Türk Moldovan Lisesi ile birlikte hazırlanan “Türk Kültür Irmağı” projeleri gerçekleştirilmiştir. 

Bu adımların devamı olması amacıyla hazırladığımız ve Kardeş ülke Azerbaycan ile ülkemiz arasındaki sağlam ilişkilere katkı yapmayı, var olan gönül köprülerini güçlendirmeyi amaçlayan “Kardeş Ezgiler, Kardeş Danslar, Kardeş Edebiyatlar” adlı projemizin Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenmesine karar verilmiştir. 

Bu çerçevede her iki okuldan toplam 14 öğrenci ve 6 öğretmen gerçekleştirecek proje seyahatleri ile karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edeceklerdir. Proje kapsamında her iki ülkenin halk dansları, halk ezgileri ve edebiyatlarına dair örnekler seçilerek ortaklaşa etkinlikler düzenlenecektir. 

Bu kapsamda ilk proje seyahati 4 Mayıs-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bakü’ye gerçekleştirilecektir. Söz konusu tarihlerde toplam 7 öğrenci ve 3 öğretmen ile Bakü Türk Anadolu Lisesi ziyaret edilecek ve çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

İkinci proje seyahati ise 20 Mayıs-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara’ya gerçekleştirilecektir. Bu seyahatte Bakü Türk Anadolu Lisesi’nden toplam 7 öğrenci ile 3 öğretmen okulumuzu ziyaret edecek ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

07.04.2024 61