ERASMUS+ OKUL ORTAKLIKLARI PROJEMİZ FRANSA BASININDA YER ALDI

Okulumuzda sürdürülen Le voyage à travers et vers l'autre (Farklı olanı tanıma yolculuğu) adlı,konusu  sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı ve göçmen kimliğe sahip öğrencilerin okul ortamında desteklenmesi olan, Erasmus+ okul ortaklıkları projemiz çerçevesinde 6-10 Aralık tarihlerinde 8 öğrenci 4 öğretmen katılımıyla gerçekleştirdiğimiz proje toplantısı, Fransa'nın Beaucaire şehrinde yapıldı. Türk,Fransız,İtalyan ve Rumen öğrencilerden oluşan delegasyonların yer aldığı Avrupa birliği Genç Parlamenterler simülasyon oturumları  Beaucaire Belediye Meclisi'nde (CCBTA)  gerçekleştirildi. Oturumlara katılan öğrencilerimiz birçok soruna dair yasa teklifleri hazırlayarak sundu,tartıştı  ve teklifler oylanarak karara bağlandı. Avrupa Parlamentosu Milletvekili  Irène TOLLERET,video konferans ile oturuma katılarak,Avrupa Birliği'ni oluşturan ortak değerler konusunda  genç parlamenterlerimizle  görüş alışverişinde bulundu. Ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimiz eşsiz ve zengin bir deneyim yaşadı.Ayrıca proje toplantısı sürecinde gerçekleştirilen etkinliklerin Fransa basınında yer alması bizleri mutlu etti.Proje sürecinde her zaman yanımızda olan,değerli destekleri ile projemize nitelik katan okul idaremize,okul görevlilerimize,tüm öğretmenlerimize,velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

12.01.2022 363