SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Okulumuz Rehberlik Servisi ve TEMA Vakfı işbirliği ile 9. Sınıf öğrencilerimize Sıfır Atık Eğitimi verildi.

Sıfır Atık Eğitimi ile çocukların doğal varlıkları korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmaları ve “sıfır atık” yaklaşımını benimsemeleri hedeflendi.

Eğitim içeriğinde vurgu yapılan başlıklar: "Düşün ve Gerekli Değilse Tüketme", "Daha Az Tüket", "Değerlendir ve Yeniden Kullan", "Değiştir ve Farklı Amaçla Kullan", "Dönüştür ve Doğaya Geri Kazandır" gibi tüketim ilkelerinden oluşan bu felsefe ile öğrencilerin atık oluşumunun nasıl engelleyeceklerini fark etmeleri sağlandı.

Sunum sonrasında 9/A Sınıfımız “Sıfır Atık” konusunu sosyal sorumluluk projesi olarak ele alıp sürdürmeye karar verdiler ve  “Doğa gönüllüsü” bilekliklerini taktılar.

11.12.2023 156

11-12-202311-12-202311-12-202311-12-2023